Geheel tegen de regels in plaats ik vandaag een blog met nauwelijks nieuwswaarde, geen ‘call to action’ en zonder commercieel belang. Gewoon… omdat het vandaag de dag van de nutteloze info is.

Het jaar van…

2019; Chinees jaar van het varken. Maar ook het jaar van 100 jaar kiesrecht voor mannen én vrouwen. En wederom een jaar met Stoptober en Movember. Maar ook het jaar van Rembrandt en het internationaal jaar van de Inheemse talen.

De dag van…

Wist je dat we dit jaar 383 keer een ‘dag van..‘ hebben? Wat dacht je bijvoorbeeld van 15 februari: Warmetruiendag, of 5 mei: Internationale dag van de Handhygiëne. En is het toeval dat Wereld Kusdag (6 juli) en Roze Maandag (22 juli) in dezelfde maand vallen? Als linkshandige nachtbraker noteer ik in ieder geval nog in mijn agenda de Nationale Nachtvlindernacht (31 augustus) en de Linkshandigendag (13 augustus) want dat feest wil ik zeker niet missen.

Vaginismedag?

O ja, vergeten we bijna nog de Wereld Vegetarismedag (1 oktober) en een maand later de Wereld Veganismedag. Zou er ook een vaginismedag zijn? Google zegt van niet; maar vrouwvriendelijk zijn we wel want 11 april was Girlsday en 13 oktober staat Geen BH Dag op de planning. Dus girls: let’s rock!

Black Friday

Pas op: november wordt een off-maand met de Dag tegen Rugpijn (3 november), e-mailloze vrijdag (29 november) en niet-winkeldag (30 november). Black Friday stond overigens niet op de lijst….  Ik zal jullie alvast verklappen dat deze op 29 november is, en Cyber Monday op 2 december. Doe er je voordeel mee; wordt november toch nog leuk!

Tip

Wil je zelf nog een interessante ´dag van…´ toevoegen aan de lijst van 383, neem dan een dag in februari of juli. Dit blijken de minst favoriete maanden voor het organiseren van een ´dag van…´. In oktober zijn het er meer dan 50.

Meer weten?

De volledige lijst is beschikbaar mocht je geïnteresseerd zijn in deze belangrijke informatie. Ik hoor het graag :[). En uiteraard ben ik ook wel benieuwd welke ´dag van…´jouw favoriet is!