De thuiswerker

Wist je dat momenteel 3,5 miljoen mensen thuiswerken? Drie komma vijf miljoen. Tel ik daarom meer ouders op het schoolplein tijdens haal- en brengtijden? En zie ik daarom steeds meer wandelaars in hun uppie rond lunchtijd? Wie is eigenlijk die thuiswerker die zich, gedwongen of ongedwongen, netjes houdt aan het dringend thuiswerkadvies? Iedereen kent vast en zeker wel iemand die thuis werkt. Op zolder, in de keuken of op de slaapkamer. Ergens weggestopt om rustig te kunnen ‘teams-en of zoom-en’. Ik krijg bij die thuiswerker vaak een grijze afbeelding op mijn netvlies. Iemand die wordt ondergedompeld in de veilige voorwaarden van de organisatie. Met salaris, vakantiegeld en baangarantie maar zonder automatenkoffie, kantoor flirten of ongevraagde ‘heb-je-even’ onderbrekingen.

Het thuiswerkbeleid

Volgens de Dikke-van-dale bestaat het woord thuiswerkbeleid niet. Terwijl veel MKB-ers worden belast om hier gehoor aan te geven. Wie betaalt de koffie? En de verwarming? Want jongens, jongens; het gas wordt duur. En eigenlijk wordt alles duur. Toch? En dan moeten we ook nog iets vinden van de ergonomische faciliteiten. Want hey; als je in het washok moet werken, dan moet er op zijn minst een in-hoogte-verstelbaar bureau komen. Met supersonische bureaustoel en groot scherm. Toch?

Mijn visie

Doe ff normaal. Tel je zegeningen. Ben lief voor elkaar. Stop met zeveren. Toon begrip voor je werkgever. En praat eens met een ondernemer. Want er zijn 3,5 miljoen thuiswerkers waar de werkgever voor zorgt. Maar er zijn ook 1 miljoen ondernemers die voor zichzelf moeten zorgen.

De fluitketel

Iedereen heeft een moment nodig om stoom af te blazen. Anders blijf je fluiten. Dus ben of ken je een collega, kennis of ‘fluitketel’? Neem dan eens contact met mij op. Een gesprek met een coach haalt het vuur eruit. En je krijgt een lekker bakkie automatenkoffie, maar dan wel eentje met bonen en een stukje chocola erbij. Tot binnenkort…