Na een team coaching ging ik evalueren met de groep. We waren aan de laatste vraag gekomen toen een wat rustigere jongedame stilletje opmerkte: “Je viel best mee.” Die zag ik niet aankomen. “Vertel.” was mijn ietwat beduusde reactie. Ook haar collega’s waren erg benieuwd. “Nou je hebt een mail gestuurd om je voor te stellen en daaronder schreef je: met pittige groet. Dat vond ik helemaal niet fijn. Toen ik je uiteindelijk in levende lijve ontmoette viel je dus best mee.”

Jeetje, ik was een beetje flabbergasted. Deze digitale handtekening gebruik ik altijd en eigenlijk ook best al heel lang. Ik krijg er eigenlijk nooit reacties op en ben me niet bewust van de impact wat dit kleine zinnetje kan hebben. Hoe kwam ik er eigenlijk bij om niet gewoon ‘met vriendelijke groet’ te gebruiken.

Navraag in mijn netwerk gaf verschillende reacties. Waarbij de ene het wel ‘lekker pittig vond’ gaf de ander aan er gewoon niets van te vinden. Weer een andere persoon gaf aan dat het pittige wel het onderscheidend vermogen was van mijn bedrijf en dus zeker een blijvertje moest zijn. Je begrijpt het al; dilemma! En wat doe je bij een dilemma? De hulpvraag stellen natuurlijk! Beste lezer; wat zie jij het liefst onder mijn mail staan?

Met pittige ehhh… vriendelijke ehhh… warme ehhh… lieve ehhh… *zucht*

Gegroet, Yvette